Hvordan finner man de riktige skoene?

Hvordan finner man de riktige skoene?

Det skal løpes, lekes, hoppes i vanndammer, kjøres på sparkesykkel og skates... og det er bare morsommere med det riktige fottøyet. Vi vet godt at det kan være vanskelig å handle fottøy online, men vi gjør vårt ytterste for å guide deg best mulig, slik at det riktige paret ender opp på barnets føtter.

Vi måler alle skoens indre mål, siden målene i centimeter kan variere en del fra merke til merke. Til det har vi laget guider for fotmål og veksttillegg, som kler deg godt for å gå på oppdagelsesferd i vårt sortiment. Skulle du likevel være i tvil, er du mer enn velkommen til å kontakte vår kundeservice, som er klar til å hjelpe deg hver dag fra kl. 7 til 23.

SLIK MÅLER DU BARNETS FOT

Da er det fram med papir og blyant! Den enkleste måten å måle barnets fot på, er ved å plassere den flatt på et stykke papir. Det er viktig at hele barnets vekt hviler på foten, slik at den strekkes ut og står flatt på papiret.

Vi gjør oppmerksom på at det kanskje skal danses, løpes eller hoppes litt før tegningen – da går alt litt lettere.

Når foten er plassert, tegner du omrisset av den og måler tegningen fra tær til hæl – og vipps! Da står du med barnets presise fotmål. Ut fra tegningen kan du også få en følelse av om barnet har en smal, normal eller bred fot.

Nå er du kledd for å sammenligne de forskjellige størrelsene på nettbutikken. Vi anbefaler at du leser målene nøye, siden centimetermålene kan variere en del fra merke til merke.

  1. 1. Sørg for at foten står fast og flatt på papiret. Tegn rundt hele foten. Gjør det til en lek og la barnet male foten etterpå.

  2. Nå er foten klar til å bli målt. Husk veksttillegg på 1 - 1,5 cm avhengig av hvor gammelt barnet er. Når det gjelder veksttillegg, er det viktig å ha barnets alder i tankene.

Vi har på Luksusbaby utarbeidet en guide over anbefalte veksttillegg. I tillegg til barnets alder spiller det også en vesentlig rolle hvilken type sko du er ute etter.

Her ser du skjemaet for hva vi vil anbefale i veksttillegg basert på barnets alder.


TIPS!

Skogene skal ikke bare passe i lengden, men også i bredden og høyden.
Ikke kjøp fottøyet for stort!

Sko skal kjøpes med et veksttillegg på 1-1,5 cm, men ikke mer enn det. Hvis skoene blir for store, kan barnet snuble i dem og bruke mye krefter på å holde dem på foten.

Gummistøvler, termostøvler og ballerinasko har ikke de samme justeringsmulighetene som sko og støvler med borrelås eller snøringer. Derfor bør veksttillegget her maksimalt være 1 cm.